Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Ρούχα και Αξεσουάρ: SUR MESURE



Sur Mesure θα πει "στα μέτρα μου".

Πριν η βιοτεχνία και η βιομηχανία της μόδας κάνουν την εμφάνισή τους, οι άνθρωποι έφτιαχνα με παραγγελία και στα μέτρα τους ρούχα και αξεσουάρ, έκαναν παραγγελία τα παπούτσια και τις τσάντες τους και έβρισκαν άξιους τεχνίτες αργυροχρυσοχόους για τα κοσμήματά τους.

Ναι, είχαν ποιοτικό χρόνο ν'ασχοληθούν με τους εαυτούς τους, προβάλλοντας το προσωπικό τους στυλ και το καλό ή όχι καλό γούστο τους. Η επιλογή της εμφάνισης  ήταν μια προέκταση της προσωπικότητάς τους και ένας τρόπος έκφρασης δηλαδή ένας συμπληρωματικός τρόπος μη λεκτικής επικοινωνίας.

 'Αφηναν τη φαντασία τους ελεύθερη και μαζί με τον ειδικό τεχνίτη, δημιουργούσαν.

Αλλά μετά τους είπαν ότι πρέπει να τρέχουν νυχθημερόν για το μεροκάματο και θα φροντίζουν άλλοι για γρήγορο, εύκολο και φθηνό ντύσιμο (Zara, Η&Μ,  Κινέζικο, κ.ά.). Ποιός αλήθεια ωφελήθηκε από αυτή την αλλαγή?

'Ομως τώρα, σ'αυτή τη χρονική συγκυρία, παρατηρούμε ότι κάτι αλλάζει. Επανέρχεται η τάση να κάνουμε πιο προσωπικές επιλογές.



Ανοίγουμε ξανά τα κεφάλαια μοδίστρες, ειδικοί τεχνίτες για επισκευές δερμάτων ή αξεσουάρ, σε πρώτη φάση ανανεώνοντας τη γκαρνταρόμπα μας και τη διάθεσή μας, προκειμένου να αποφύγουμε περιττά έξοδα.

Κι όταν θέλουμε κάτι καινούργιο βρίσκουμε υφάσματα, νήματα, δέρματα κατά προτίμηση όχι συνθετικά, αλλά βαμβακερά ή μάλλινα και ψάχνουμε για φτηνή και καλή μοδίστρα.
Υπάρχουν βέβαια και αρκετά atelier που αναλαμβάνουν sur mesure ράψιμο, αλλά είναι κάπως τσιμπιμένα. Τα αφήνουμε για κάποια εξαιρετική περίπτωση.



Η διάθεση για μόδα στα μέτρα μας επιστρέφει δυναμικά!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου