Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Βάψε τέλεια τα μαλλιά σου στο σπίτι



Κάτι που η οικονομική κρίση σε έχει τσακίσει και δεν υπάρχουν ευρώ ούτε για δείγμα, κάτι που δεν θέλεις να περάσει την μισή ζωή στο κομμωτήριο αποφάσισες να μετατρέψεις το σπίτι σε κομμωτήριο; Και πολύ καλά κάνεις! Διάβασε παρακάτω πώς θα βάψεις τέλεια τα μαλλάκια σου στο σπίτι και όλες θα σε ρωτάνε πού τα έβαψες!
Η κατάλληλη προετοιμασία: η κατάλληλη προετοιμασία είναι ένα πολύ βασικό βήμα της διαδικασίας της βαφής στο σπίτι. Μην κάνεις δραστικές αλλαγές στο χρώμα σου αφού δεν είσαι επαγγελματίας για να μπορείς να αντιμετωπίσεις πιθανές κρίσεις. Άλλαξε το πολύ 2 τόνους την απόχρωση σου ή απλά πέρασε τη ρίζα ή ολόκληρη τη βαφή σου και μην τολμήσεις τώρα την αλλαγή από μαύρο σε ξανθό γιατί δεν αποκλείεται να γίνει το μοιραίο!

Θα χρειαστείς:
Ένα πινέλλο βαφής, ένα μπωλ, μια χτένα και αν έχεις μακριά μαλλιά μερικά clips, μια σκουρόχρωμη πετσέτα ή πλαστικό μαύρο περιλαίμιο ή στην τελική άνοιξε μια πλαστική σακούλα super market και στερέωσέ τη γύρω από το λαιμό, γιατί όποιο χρώμα και αν τα βάψεις η βαφή είναι βαφή.
Χρησιμοποίησε τα γαντάκια σου για να μην λερωθούν τα χέρια κατά την βαφή και έχε κοντά σου χαρτί γιατί δεν αποκλείεται να το χρειαστείς. 


Πριν αρχίσεις να απλώνεις την βαφή πες ναι στην κρεμούλα γύρω από το κεφάλι! Σίγουρα έχεις δει στο κομμωτήριο ότι σου απλώνουν κρέμα για να μη λερωθεί το δέρμα στο μέτωπο και γύρω από τα αυτιά και το ίδιο πρέπει να προσέξεις και εσύ στο σπίτι. Βάλε λίγη κρέμα προσώπου που είναι λιπαρή ή βαζελίνη κατά μήκος του μετώπου και γύρω από τα αυτιά και είσαι έτοιμη!

Αν αγοράσεις μια φθηνή βαφή από το super market κάνε το τεστ αλλεργίας! Κάθε φορά που δοκιμάζεις να κάνεις μόνη σου μια βαφή στο σπίτι πρέπει να ξέρεις πώς θα αντιδράσει το δερματάκι σου ειδικά αν δεν έχεις ξανακάνει την συγκεκριμένη.Κάνε το τεστ αλλεργίας και δοκίμαζε σε μια τουφίτσα στο πίσω μέρος του κεφαλιού τη βαφή περίπου 2 μέρες ( 48 ώρες) πριν κάνεις την βαφή για να είσαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά!

Βέβαια αν θέλεις να αποφύγεις τις αλεργίες και τα πολύ επιβαρυντικά χημικά που περιέχουν οι περισσότερες βαφές μπορείς να επιλέξεις οικολογικές βαφές. Θα τις βρεις σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και σπανιότερα σε φαρμακεία.


Αυτές τις δύο βαφές τη SANOTINT και COLOR ERBE τις έχω χρησιμοποιήσει και έμεινα πολύ ευχαριστημένη! 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου