Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Αυτοβελτίωση και Δημιουργικότητα



Πάντα κάτι χρειάζεται βελτίωση και μεταμόρφωση. Από τις σκέψεις μας, τα συναισθήματά μας, το σώμα μας μέχρι το σπίτι μας και τα ρούχα μας. 
Όλα μπορούν να βελτιωθούν και υπάρχουν πολλές εναλλακτικές γιαυτό.

Καλή η θεωρία θα μου πείτε και ιδιαίτερα με το 'Ιντερνετ έχουμε γίνει  πιο θεωρητικοί και λιγότερο πρακτικοί.
Από τη θεωρία στη πράξη, από την αρχική επιθυμία, δηλαδή, μέχρι την υλοποίησή της παρουσιάζονται διάφορα εμπόδια. Τι χρειάζεται για να ξεπεραστούν τα εμπόδια;  
Χρειάζεται στόχευση και ενέργεια.
Για οποιαδήποτε αλλαγή, μεταβολή, μεταμόρφωση χρειάζεται ενέργεια. Το αποτέλεσμα που  θα πάρουμε είναι ανάλογο της ενέργειας που θα δώσουμε.
Και πως βρίσκουμε αυτή την τόσο απαραίτητη ενέργεια;

Το πρώτο βήμα είναι η επιθυμία, η ιδέα, η έμπνευση. Τι θέλω να κάνω, τί θέλω να πετύχω;
Αμέσως δημιουργώ ένα στόχο. Εξετάζω το στόχο προσεκτικά. Είναι αυτός ο στόχος αληθινά δικός μου; ή έχω παρασυρθεί ας πούμε από το ρεύμα της εποχής ή από την προτροπή ενός φίλου ή ενός συγγενή;
 Όσο πιο δυνατή, αληθινή και ζωτικής σημασίας είναι η επιθυμία-στόχος τόσο περισσότερη ενέργεια απελευθερώνεται προς το στόχο για την υλοποίησή του.

Η Δημιουργικότητα είναι ένα κλειδί που ανοίγει την πόρτα της Αυτοβελτίωσης. Καταλαβαίνουμε τις επιλογές και δυνατότητες που έχουμε, ώστε να κάνουμε τις σωστότερες και ευνοϊκότερες κάθε φορά, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε.
Αλλά και η Αυτοβελτίωση που σκοπό έχει πάντα και την αύξηση της αυτοπεποίθησης, ξεκλειδώνει και απελευθερώνει τις δημιουργικές μας ιδέες.

Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο με ιδέες και λύσεις για κάποια αναγκαία πράγματα χωρίς να ξοδευτούμε ιδιαίτερα. Είναι όμως μόνο μερικές ιδέες.

 Σκέψου τι μπορείς να κάνεις με τα δικά σου "υλικά", τις δικές σου δηλαδή δεξιότητες και τη δική σου φαντασία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου