Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Φτιάχνω Λικέρ με φύλλα Αρμπαρόριζας


Τα φύλλα της αρμπαρόριζας χρησιμοποιούνται σε διάφορα γλυκά του κουταλιού (κυδώνι και σταφύλι), στα λουκούμια και στα παγωτά για το άρωμα τους αλλά χρησιμοποιούνται ακόμα και στην οινοποιεία. Μπορείτε να φτιάξετε και τσάι (άνθη και φύλλα ως έγχυμα), και μάλιστα τονώνει το νευρικό σύστημα και είναι επουλωτικό, διουρητικό και αντιδιαβητικό. Η χρήση της ενδείκνυται σε όσους υποφέρουν από κατάθλιψη, υπερένταση, πέτρα των νεφρών και διαβήτη.
Έχει χαλαρωτικές ιδιότητες, βοηθάει στην ανακούφιση από τη ναυτία και τις ημικρανίες. Ανακουφίζει από τους πόνους της αρθρίτιδας! Μειώνει τη χοληστερόλη. και εξαφανίζει τις άφτρες και τις καούρες από τον οισοφάγο! το ΛΙΚΕΡ με φύλλα αρμπαρόριζας κρατάει όλες τις θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού αν είναι σωστά φτιαγμένο..!!
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 λίτρο Ρετσίνα
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
50 φύλλα αρμπαρόριζας μεγάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα κλείνουμε όλα αυτά μαζί σε ένα βάζο σε σκοτεινό μέρος, και τα κουνάμε κάθε μέρα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη σε 15-20 μέρες είναι έτοιμο.. 
στην υγειά σας!!

@ σοφία παππά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου